Скенер за документи Regula 7017

Овој скенер за документи се користи за автоматско читање и проверка на автентичноста на пасоши, лични карти, возачки дозволи, визи и други лични документи.
Тој може да чита текстуални податоци, да чита MRZ и бар-кодови.
Мал скенер за десктоп употреба. Уредот се поврзува со компјутер со USB кабел. Нема подвижни делови. Сигурен, удобен и лесен за употреба.
Уредот снима слики во бела светлина. Скенерот е снабден со комплет за развој на софтвер (SDK) за интеграција во постојните системи на крајниот корисник.

Функционалност

 • Скенира и обработува слики:
  • Поддржани формати на документи:
   • ID-1
   • ID-2
   • ID-3
   • Други документи со максимален размер 87×130 mm
  • Автоматска проверка за присуство на документ во зоната за скенирање;
  • Автоматски скенира документ по неговото отворање;
  • Го елиминира одблесокот на ламинат и холограми во бела и инфрацрвена светлина;
  • Автоматски ги наоѓа и ги сече сликите во документот.
 • Открива MRZ зоната и разпознава данните;
 • Идентификува и чита 1D и 2D бар-кодови;
 • Автоматски го препознава типот на документот;
 • Обработува графички полиња.

Операции

 1. Оптичкиот скенер автоматски проверува за присуство на документ во зоната за скенирање на уредот.
 2. Сликите се снимаат во бел режим на осветлување.
 3. Regula Document Reader SDK ги обработува влезните податоци
 4. Резултатите од верификацијата се готови за последователно користење.

Дополнителни функции

 • Multicolour LED indicator of the device status: red, yellow, green

Уредот се испорачува во комплет со:

 • Regula Document Reader SDK
 • USB кабел за поврзување со PC

 

Оптичен скенер

 • Източници на светлина:
  • Бяла
 • Зона на сканиране, мм — 87×130: цяла паспортна страница
 • Видео сензор:
  • вид — CMOS
  • модел во боја — RGB
  • брой пиксели — 5
  • резолюция, ppi — 470 ± 3%
  • размер на рамката, pixels — 2592×1944

Технички спецификации на уредот

 • Големини (должина х ширина х височина), мм: — 148×130×95
 • Тегло, не повече от, кг — 0,8
 • Захранващо напрежение от USB порт, V — 5
 • Current consumption, A — 0,6
 • Гранична контрола
 • Воздухопловни служби за безбедност
 • Извршни органи
 • Конзулати и амбасади
 • Имиграциски служби
 • Здравствени установи
 • Финансиски институции
 • Осигурителни компании
 • Лизинг компании и рент-а-кар
 • Телекомуникациски компании
 • Обезбедување деловни згради
 • Туристички агенции
 • Хотели
 • Казина

 

 

 

Responsive Menu Clicked Image