Спектрална флуоресцентна лупа Regula 4177

Оваа лупа е наменета за проверка на автентичноста и темелна проверка на пасоши, лични карти, патни документи, визи и вклучувајќи, но не само банкноти, дозволи за работа, возачки дозволи, талони од моторни возила и други документи, кои содржат заштита против фалсификување.

Regula 4177 е компактен USB уред, произведен во пластичeн корпус со форма на глувче за компјутер. Напојувањето на производот, контролата, покажувањето и обработувањето слики се извршува преку компјутер и софтверот Regula Forensic Studio.

Лупата може да се користи како посебен уред за верификација или со table Regula 4167, Regula 4178, оптички модул information reference systems.

Фунционалност

 • Извлекување и обработка на слики
 • Испитување на различни нивоа
  • основна заштита на документот
   • заштитни влакна, planchetes, security threads, холограми, штампани фолии, pole feature, транспарентни заштитни облоги и др.;
  • начини на печатење
   • intaglio: texts, guiloche frames, rosettes and vignettes, microprinting, latent images and moire patterns, signs for the visually impaired, blind embossing, colour shifting ink, including OVI with embossing and latent images, etc.
   • letterpress: серийни номера, текстове, баркодове и други;
   • offset printing including Orlov and rainbow printing: texts, microprinting, moire patterns, background and anti-copy patterns, etc.
   • screen printing: security features with optically variable effects, etc.
   • perforation
  • физичко-хемиска заштита
   • anti-Stokes луминисценција
   • UV луминисценција
   • IR луминисценција
  • complex security features
   • security features with IR-metameric ink
   • special polymer coating of security laminates
   • metallized coating
   • laser engraving
 • Дополнително испитување на
  • фрагменти од слики на документи во зависност од степенот на апсорпција или рефлексија на инфрацрвена светлина
  • измена на документот како резултат на бришење и абење
  • траги од фалсификување потпис
  • надворешни детали (кои не припаѓаат на испитуваниот објект) that are performed with IR opaque inks
  • blurred, crossed out entries, texts and images
  • document mechanical defects such as cuts, tears, folds, etc.

Комплетот вклучува

 • Regula Forensic Studio софтвер за покажување видео, контрола на уредот, чување и обработка на слики
Light sources Model
4077, 4077-5 4177, 4177-5
White incident
oblique
Ultraviolet incident 365 nm
Infrared, nm incident 870
940
oblique 880
high-intensity 980
High-intensity incident green 530 nm

 

Imaging parameters Model
4077, 4177 4077-5, 4177-5
Sensor type CMOS, 3,1 MP CMOS, 5 MP
Dynamic range, dB 61 70
Resolution, ppi 4 700 5 900
Сolour model RGB
Colour depth, bit 24
Frame size, pixels Basic mode 1024×768 1296×972
HD 1280×720 1280×720
Full HD 1920×1080 1920×1080
Full Frame 2048×1536 2592×1944
Field of view, mm 11,1×8,1 10,5×7,8
Magnification, times, max 4
Magnification for a 21 inch monitor, times 35–110 37–114

Camera filters:

 • IR low-pass with threshold, nm — 700
 • IR high-pass with threshold, nm — 660

Connection interface — USB 2.0

OS — Microsoft Windows XP (SP3), Windows Vista, Windows 7, Windows 8

Големини (должина х ширина х височина), мм, не повече от — 94×62×52

Тегло, кг, не повече от — 0,2

Power supply voltage, V — 5

Power consumption, W, не повече от — 2,5

 • Гранична контрола и миграционни служби;
 • Царински органи;
 • Съдебни служби;
 • Криминалистички лаборатории;
 • Финансиски институции;
 • Други организации, оторизирани да проверяват документи.
Responsive Menu Clicked Image