Скенер за документи Regula 70X4

Скенерот за документи е наменет за автоматско читање и проверка на автентичноста на пасоши, лични карти, возачки дозволи, визи и други лични документи. Уредот препознава текстуална информација, чита бар-кодови, RFID тагови и паметни картички.

Regula 70×4 е лесен и компактен скенер со подвижен капак за десктоп употреба. Уредот е поврзан со компјутер со помош на USB кабел и нема потреба од дополнително напојување.

Некои од моделите на скенерот можат да снимаат слики од документи во бела, инфрацрвена, ултравиолетова и коаксијална светлина. По желба на клиентот Regula 70×4 може да биде опремен со RFID читач и читач на паметни картички. Уредот е управуван од Regula Document Reader SDK

Функционалност

 • Скенира и обработува слики:
  • Поддржани формати на документи:
   • ID-1
   • ID-2
   • ID-3
   • Други документи со максимален размер 88×128 mm.
  • Автоматска проверка за присуство на документ во зоната за скенирање;
  • Автоматски скенира документ по неговото отворање;
  • Го елиминира одблесокот на ламинат и холограми во бела и инфрацрвена светлина;
  • Го компензира влијанието на надворешната светлина, што паѓа на сликата за време на скенирање во ултравиолетовиот опсег (Smart UV);
  • Автоматски го избира интензитетот на UV светлината во зависност од типот на документот;
  • Автоматски ги наоѓа и ги сече сликите во документот.
 • Ја открива MRZ зоната и идентификација на податоците;
 • Идентификува и чита 1D и 2D бар-кодови;
 • Автоматски го препознава типот на документот;
 • Обработува графички полиња;
 • OCR на видливата зона;
 • Чита информација од RFID чип;
 • Анализира и споредува текстуална информација;
 • Автоматска проверка и верификација на документот.

Операции

 1. Оптичкиот скенер автоматски проверува за присуство на документ во зоната за скенирање на уредот.
 2. Сликите се снимаат во различни режими на осветлување. RFID чипот на паметната картичката истовремено ја чита информацијата.
 3. Regula Document Reader SDK ги обработува влезните податоци.
 4. Резултатите од верификацијата се готови за последователно користење.

Дополнителни функции

 • USB порта за поврзување со други уреди;
 • Програмабилни индикатори за статусот на уредот:
  • LED индикатор во боја – црвен, жолт, зелен;
  • звучен сигнал.

 

Уредот се испорачува во комплет со:

 • Regula Document Reader SDK
 • USB кабел за поврзување на скенерот со компјутер.

Оптички читач

 • Зона за скенирање 88×128 mm: страница од пасош во целосна големина;
 • Видео сензор:
  • тип — CMOS;
  • модел во боја – RGB;
  • длабочина на бојата, bit — 24.
Број на мегапиксели 3 5
Резолуција, ppi 400 500
Големина на рамката, пиксели 2048×1536 2592×1944


Читач за RFID уреди за модели Regula 7024.XXX, 7034.XXX

 • Поддржани стандарди – ISO 14443: тип А/В;
 • Брзина на трансфер на податоците, Kbaud — 106, 212, 424, 848;
 • Читање на RFID чип, независно од неговата позиција во документот;
 • „Anti-collision“: читање на RFID чип според информацијата во MRZ.

Читач на паметни картички за модел Regula 7034

 • Поддржани стандарди – ISO/IEC 7816-1, -2, -3, -4; EMV2000 4.1, Level 1;
 • Брзина на трансфер на податоците, Kbaud — 2–500;
 • Вид на паметната картичката – асинхрон, Т = 0 и Т = 1.

Технички спецификации на уредот

 • Големини (должина х ширина х височина), 250×200×150 mm;
 • Тежина не повеќе од 1,8 kg;
 • Напојување: од USB порта: 5 V;
 • Потрошувачка на енергија:  2,5 W.

Функционалност

Скенирање на документ и обработка на податоци
Формати на документите ·         ID-1 (лична карта);

·         ID-2 (passport card, виза);

·         ID-3 (пасош);

·         Други формати на документи до 88×128 mm.

Процес на скенирање ·         Автоматска проверка за присуство на документ во зоната за скенирање;

·         Автоматско скенирање по препознавање на документ;

·         Елиминирање на одблесокот на ламинат и холограми во бела и инфрацрвена светлина;

·         Компензирање на влијанието на надворешната светлина, што паѓа на сликата за време на скенирање во ултравиолетовиот опсег (Smart UV);

·         Автоматски избор на интензитетот на UV светлината во зависност од типот на документот;

·         Автоматско наоѓање и сечење на сликите во документот.

Машински-читлива зона (MRZ)
Поддржани MRZ формати ·         Во согласност со ICAO 9303:

o    44×2;

o    30×3;

o    36×2;

·         Во согласност со ISO IEC 18013 (IDL):

o    30×1;

·         Поддржува специјална MRZ структура на податоците за документи од определени држави.

Карактеристики ·         Барање на MRZ во целата слика на документот;

·         Распознавање на MRZ во инфрацрвена и цела светлина;

·         Проверка на контролните броеви и структурата на податоците во согласност со барањата на ICAO 9303 и BSI TR-03105 Part 5.1;

·         Оценка на квалитетот на MRZ во согласност со стандардите ICAO 9303, ISO 7501, 1831, 1073-2.

Баркодови
Поддржани формати ·         1D: Codabar, Code39 (+extended), Code93, Code128, EAN-8, EAN-13, IATA 2 of 5 (Airline), Interleaved 2 of 5 (ITF), Matrix 2 of 5, STF
(Industrial), UPC-A, UPC-E;·         2D: PDF417, AztecCode, QR Code, Datamatrix.
Автоматско препознавање на видот документ
Конзистентност при препознавање на документот ·         Држава→Тип→Серија
Карактеристики ·         Добивање примерок на документот од базата на податоци SDK, кој ја содржи следната информација:

o    Позиција на текстуални и графички полиња

o    Присуство на бар-код и заштитни елементи

o    Проверка и верификација на параметри на документи;

o    Присуство на RFID чип;

o    Референтна слика од Information Reference Systems «Passport», « Autodocs», «

FrontlineDocumentsSystem

·         Обработка на скенираните слики во согласност со примерокот, вклучувајќи ротирање на сликата.

Обработка на графички елементи
Видови графички полиња ·         Слика на носителот на документот;

·         Потпис;

·         Бар-код;

·         Отпечаток од прст и др.

Карактеристики ·         Сечење и прикажување графички полиња како одделни слики во согласност со образецот на соодветниот документ;

·         Автоматско пребарување слика од сликата и отсекување на портретот на носителот на документот, ако типот на документот не е препознат;

·         Ротација на сликата во зависност од позицијата на сликата на носителот на документот.

OCR на видливата зона
Поддржани групи на симболи, кои автоматски се препознаваат ·         Central European and Eastern European Latin (1250);

·         Cyrillic (1251);

·         Western European Latin (1252);

·         Greek (1253);

·         Turkish (1254);

·         Baltic (1257);

·         Други фонтови.

Карактеристики ·         Поддршка на речник (име, презиме, адреса, држава итн.);

·         Автоматско разделување на текстот во одделни полиња (на пр. разделување на адреса, поштенски код, држава итн.);

·         Препознавање датуми, напишани во различни формати;

·         Препознавање симболи од различни групи во еден ред.

RFID SDK
Поддржани RFID стандарди ·         ISO/IEC 14443-2 (type А and B);

·         ISO/IEC 14443-3 (MIFARE® ClassicProtocol);

·         ISO/IEC 14443-4.

Пристап до податоци ·         Директен;

·         BAC;

·         EAC;

·         PACE;

·         SAC.

Автентикација ·         Активна (АА);

·         Пасивна (РА);

·         Чип (CA v1, CA v2);

·         Терминал (TA v1, TA v2).

Поддржани апликации ·         ePassport (DG1–DG16);

·         eID (DG1–DG21);

·         eSign;

·         eDL (DG1–DG14).

Управување на сертификат ·         Локален контејнер;

·         Добивање онлајн сертификати од програмски интерфејс;

·         Master List, CRL поддршка.

Карактеристики ·         Поддршка на Extended APDU при читање на RFID чип;

·         Читање на RFID чипот во согласност со форматите на податоци ICAO LDS 1.7, PKI 1.1;

·         Сертифицирање според BSI TR-03105 Part 5.1, BSI TR-03105 Part 5.2.

Анализа и споредба на текстуални податоци
Зони од документот за вкрстена проверка на прочитаните податоци ·         MRZ;

·         VIZ;

·         RFID чип;

·         Бар-код;

·         контактен чип (паметна картичка).

Верификација ·         Потврдување на датумите;

·         Автентикација на имиња и презимиња во согласност со листите на крајот на зборот;

·         Нема образец документи.

Подесување формати и мерни единици кон оние што се користат од OS корисникот ·         Датум;

·         Тежина;

·         Висина итн.

Карактеристики ·         Целосно или делумно споредување на полињата;

·         Интеграција на податоци, добиени од неколку страници на документот;

·         Поддршка на пресметки (возраст и др.);

·         Транслитерација на симболи од латиница во согласност со стандардите ICAO 9303 за споредба со MRZ.

Автентикација и верификација
Операции, достапни за сите документи ·         Проверка на луминисценција (UV Dull Paper) на:

o    Форматот;

o    MRZ зоната;

o    Зона на портрет слика.

·         Проверка на MRZ контраст на печат во согласност со ICAO 9303 (IR B900 Ink).

Операции, достапни по препознавање на типот документ ·         Проверка на сликата во бела, инфрацрвена и UV светлина;

·         Проверка на луминисценција на UV заштитни влакна;

·         Откривање на лажна луминисценција;

·         Проверка за присуство на замена на фотографија на носителот на документот;

·         Проверка за видливост во IR на:

o    Заштитни елементи;

o    Текстуални податоци;

o    сликата (основна или дополнителна).

·         Откривање на холограми (OVD), OVI;

·         Читање на луминисцентен текст и споредба на податоците, добиени од MRZ и VIZ (OCR SecurityText);

·         Визуализација на IPI (Invisible Personal Information – невидлива лична информација);

·         Проверка на ретрорефлективна заштита:

·         Проверка на форматот на бар-кодот.

Карактеристики ·         Операциите по проверка на документите се подесуваат во зависност од можните степени на трошење и бришење на документите;

·         изборот на видот на проверки зависи од заштитните елементи на документот.

Дополнителни SDK функции
Формати на сликата ·         .BMP;

·         .JPG;

·         .JP2;

·         .PNG;

·         .TIF;

·         Други формати на слики се достапни по барање на клиентот.

Оперативна компатибилност ·         Модули за споредба:

o    Слики на отпечатоци од прсти од RFID чип и надворешен скенер за скенирање на отпечатоци на прсти;

o    Портрет слики од документирана страница со податоци и/или RFID чип.

·         Референтни информациски системи «Passport», « Autodocs», «Frontline Documents System»

Компатибилност со оперативни системи ·         Microsoft Windows XP (SP3), Windows 7 (x86, x64), Windows 8, Windows 10.
Драјвери ·         Microsoft сертифициран;
Карактеристики ·         Истовремено оптичко скенирање и читање на RFID чип;

·         Ажурирање на фирмвер преку USB (автоматско ажурирање по инсталација на нова верзија на SDK);

·         Повеќејазичен интерфејс.

Ажурирање на софтверот
SDK ·         2 пати годишно.
База податоци со обрасци на документи ·         Месечно.
 • Гранична контрола
 • Воздухопловни служби за безбедност
 • Извршни органи
 • Конзулати и амбасади
 • Имиграциски служби
 • Здравствени установи
 • Финансиски институции
 • Осигурителни компании
 • Лизинг компании и рент-а-кар
 • Телекомуникациски компании
 • Обезбедување деловни згради
 • Туристички агенции
 • Хотели
 • Казина
Responsive Menu Clicked Image